Hevoset Unelmana

Hevoset Unelmana

tiistai 8. joulukuuta 2015

joulukalenteri luukku 7! tärkeimmät hevoset 2\2

Moi, nyt tulee osa 2 tästä tärkeimmät hevoset "sarjasta". Nanna teki ensimmäisen osan ja mie teen nyt sitten tän toisen. Nämä tulee aika järjestyksessä, eli ensimmäisenä ekalta tallilta jossa ollaan käyty ja sitten toiselta jne.   Noniin aloitetaan!


1.GINO                                                                                                                                              Ratsastus aloitettiin Hubertusseuran tallilla ja sieltä ensimmäinen lempiponini oli Gino niminen russ poni. Se oli kiltti mutta vähän tulinen, en kyllä sillä itse mennyt ilman talutusta, koska olin vasta niin pieni ja juuri ratsastuksen aloittanut, joten en kovin hyvin tiennyt millainen se on oikeasti ratsastaessa. Mutta monta kertaa olin katsomassa kun se heitteli ratsastajia selästä.  Ginosta en kuvia löytänyt.

2. LISKA                                                                                                                                                  Kun hubsilla vaihtui omistaja niin vaihtui myös suurin osa poneista, joten tuli sitten uusi lempiponikin, nimittäin Liska. Liska on nyt 16- vuotias risteytysponitamma. Liskaa hoisinkin niin kauan kunnes vaihdetin tallia.  Se oli kiltti ja mukava ratsastaa. En tästäkään ponista yhtään kuvaa löytänyt, enkä muista oikeaa niemeä eikä hubsin sivuilla sitä ollut, joten en voi hakea sukupostista.

3. NORDLJOS FOSS                                                                                                                            ollan käyty parina kesänä ja hiihtolomalla Einolan tallilla leirillä. Sieltä minun lempiponini on Nuppu niminen vuonohevostamma. Se on mukava kiltti ratsastaa ja hoitaa, sopivan reipas ja kiva esteillä.

nuppu 032


4. EIN LISETTER
Lisse on myös Einolan tallilla niin kuin Nuppukin. Lisse on varmaan maailman kiltein poni, se on kiltti hoitaessa ja toimii melkeimpä ajatuksella ratsastaessa. Ei tarvitse kuin ajatella laukkaa niin se jo on valmiina nostamaan. Se käy paljon alkeistunneilla joten se on aika "tönkkö", mutta silti ihana. Rodultaan Lisse on risteytysponi.

Lisse 07

5.  STJÄRNSUNDS COLIBRI                                                                                               
Tämän hetkinen lempi ponini Kiviojan ponitallilta on Colibri, dartmooriponi tamma. Colibri on ratsastaessa vähän juntti mutta menee kyllä kivasti kun saa menemään. Colibrilla on myös söpö pieni varsa.


6. FLYING POKEMON & PIRTTIRANNAN ETYDI
Kiviojilta tykkään myös oriponista nimeltä Pokemon joka on reipas ja kiltti ratsastaa, tietysti joissain tilanteissa orimainen. Poksu on rodultaan Dartmoorinponi.
Tykkään myös Etydi nimisestä connemara tammasta. Etydi on kiltti mutta tosi reipas, joten kaikista pienimmät ei sillä yleensä ratsasta.

Kuva: Mari Pitkänen
                                                        Etydi


                                                       Pokemon

6. AVR PETIT FILOU
Tervamäen tallilta lempi ponini oli Lurppa tai Lurjus niminen shetlanninponi. Lurppa oli tosi ihana ratsastaa ja hoitaa. Puoli ylläpidettiin sitä Nannan kanssa viime talvena mutta niin kuin Nanna jo ykkös osassa sanoi niin lopetettiin se tietyistä syistä.

7. SALAMA MC QUEEN
Salamakin on tervamäen tallilta, mutta se myytiin. Halusin säästää Salaman viimeiseksi, koska salama on ollut miulle tärkein poni ikinä. Hoidin sitä jonkin aikaa ennen kun se myytiin. Salama on risteytys poni ruuna jossa on issikkaa ja Shetlannin ponia. Minulla on paljon kuvia tästä ponista, mutta ne on kaikki siirretty koneelle/massamuistiin joten tämä on ainoa joka on vielä puhelimella.




Nämä tallit on aika järjestyksessä  muuten paitsi Tervamäen tallin ja Kiviojan pitäisi vaihtaa paikkaa ja pari tallia jätin välistä, koska niistä ei ole ollut mitään niin tärkeää ponia tai hevosta.

-janita

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kiitti:)! Kysyin sillo sen tallin omistajalt ni se sano et issikkaa ja shettistä mut en oo tietenkää varma:)

    VastaaPoista
  3. Liskalla ei ole vsrsinaista nimeä se on vain "Liska" :)

    VastaaPoista